Laptele praf este a doua cea mai bună metodă prin care poți asigura copilului tău o hrană perfectă pentru o creștere sănătoasă, desigur, după laptele matern. Dacă ai decis să suplimentezi mesele pe care cel mic le primește cu unele pe bază de formule, acest articol îți va fi de mare ajutor, pentru că ți-am pregătit toate informațiile de care ai putea avea nevoie pentru a alege cel mai bun lapte praf pentru bebeluși din întreaga varietate de produse existente pe piață. Iată ce ar trebui să știi.

Tipuri de lapte praf pentru bebeluși

Nu brandul de care aparține ar trebui să te intereseze atunci când alegi cea mai potrivită formulă de lapte praf pentru copilul tău, ci compoziția fiecărui produs în parte. Din punct de vedere al consistenței, poți opta pentru trei tipuri de formule de lapte:

• lapte praf care trebuie amestecat cu apă - este și cea mai comună formulă de pe piață, implicit și cea mai accesibilă din punct de vedere al prețului;
  • lapte praf care se diluează cu apă - diferența dintre acest tip și cel menționat anterior este că primul este mai puțin concentrat decât acesta;
  • formulă de lapte praf gata preparată - poate fi folosită ca atare, fără a avea nevoie de o preparare specială, fapt pentru care prețul acesteia este cel mai ridicat dintre toate tipurile de lapte praf pentru bebeluși care există pe piață.

O altă încadrare a tipurilor de formule pentru bebeluși poate fi făcută în funcție de substanțele pe care acestea le conțin. Cu alte cuvinte, în funcție de ingrediente, există:

• lapte praf pe bază de lapte de vacă - majoritatea mămicilor optează pentru acest tip de lapte praf, fiind cel mai comun, deci cel mai ușor de găsit sau comandat din magazine;
  • lapte praf pe bază de lapte de soia - acest tip de formulă este dedicat bebelușilor care au dezvoltat o intoleranță la lactoză, implicit la laptele de vacă;
  • lapte praf hipoalergenic - destinat bebelușilor care au fost depistați cu alergie la proteinele din lapte;
  • formule specializate - acestea au un conținut ridicat de substanțe nutritive și sunt destinate bebelușilor care înregistrau o greutate prea mică la naștere sau care se confruntă cu diferite afecțiuni minore, care nu le permit o dezvoltare normală;
  • formule organice - fabricate numai din ingrediente organice, adică din lapte care provine de la animale cărora nu le-au fost administrate niciodată antibiotice.

Ce fel de lapte praf se administrează bebelușului, în funcție de vârstă?

Vârsta bebelușului tău este un criteriu extrem de important atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune formule cu lapte praf. Nevoile celor mici se modifică odată cu creșterea lor, așa că alege doar produsele destinate grupei de vârstă a copilului tău.

Lapte praf de la 0 la 6 luni

Dacă ai ales să îți hrănești bebelușul exclusiv cu lapte praf sau vrei să completezi mesele acestuia constituite din lapte matern cu unele bazate pe formule din comerț, alege produsele îmbogățite cu substanțe hrănitoare, care îl vor ajuta pe cel mic să câștige cât mai repede în greutate.

Lapte praf de la 6 la 12 luni

Formulele destinate bebelușilor cu vârsta între șase luni și un an sunt mai consistente decât cele amintite anterior și conțin mai multe substanțe nutritive, adecvate, desigur, nevoilor copilului tău.

Lapte praf pentru copii mai mari de 1 an

După împlinirea vârstei de un an, bebelușul tău va avea nevoie de o completare a alimentației sale de bază, pe care o poți face cu ajutorul produselor încadrate la această categorie. O schemă de diversificare sănătoasă va include și formule de creștere, care pot fi păstrate în alimentația celui mic chiar până la vârsta de trei ani. Astfel, copilul tău va crește armonios și se va dezvolta sănătos, menținându-și energia pe tot parcursul zilei.

Înainte de a lua orice decizie cu privire la alegerea unei formule de lapte praf perfectă pentru bebelușul tău îți recomandăm să ceri sfatul pediatrului, care va ști exact ce produse se potrivesc mai bine cu nevoile celui mic.

Digital Metrics SRL